אחרי החגים מגיע זמן המרק... עדיין לא כל כך מרגישים את זה, אבל הסתיו כבר כאן. אחד הסימנים הוא השקיעה המוקדמת (יש שיאמרו המוקדמת מדי בגלל הפעלה מוקדמת מדי של שעון החורף), ההקלה ההדרגתית בטמפרטורות היא הרמז השני. כך או כך בקרוב יגיע החורף וזה הזמן לרענן את הזיכרון ולהכין מתכוני מרקים לחורף.
מתי בנה נוח את התיבה?
שערו בנפשכם יום חורף קר. מזג האוויר לא מרפה ונדמה שהעננים נלחמים זה בזה במכות ברק ובינתיים אנחנו נרטבים בגשם שיורד כמעט ללא הפוגה. אף על פי שהשעה היא שעה מוקדמת ביום, העננות הקודרת לא מתירה לאור להגיע כבימי הקיץ שהורגלנו בהם ונדמה כי העולם הצטמצם עד טווח העננים ותו לאו. אמנם בבית נעים ולא מרגישים את הרוחות הסוערות שבחוץ. מתוך הסלון כל מה שקורה בחוץ הוא בגדר סרט שנוגע לאנשים אחרים. אחרי שדאגנו לכל הדברים האחרים, מה יכול להתאים יותר ליום חורפי כזה מאשר קערת מרק מהבילה המציפה את הבית בריח שבעצמו הפך לסמל של ביתיות בחורף.
אז מתי בנה נוח את התיבה? לפני המבול. זה הזמן לרענן את הזכרון ולשלוף מהבוידעם מתכוני מרקים טעימים. לכל אחד מאיתנו מתכוני מרקים המועדף עליו. אולם עולם המרקים מתחדש ומשתנה לאורך השנים. נדמה שישנה ממש אופנת מרקים. אם אתם רוצים להבטיח לעצמכם חוויה מיוחדת במינה – אולי אפילו את אותו מרק אהוב, אבל עם טוויסט שישדרג את המנה ויהפוך אותה למשהו שונה, רענן והרבה יותר טעים.
חיפוש קצר אחר מתכוני מרקים יניב לכם לא מעט תוצאות והרבה מאוד אתרים המציעים את מה שלטענתם הוא מתכון למרק מושלם, אולם זכרו כי בסופו של דבר מדובר על עניין של טעם ולכן, דעתכם היא היחידה שרלוונטית בנושא. בחרו לעצמכם את הכיוון הכללי של המרק שאתם רוצים: מוקרם, ירקות, עוף, עגבניות, דלעת וכיוצא באלה וצאו לחפש את המתכון שירענן לכם את המרק המסורתי.
כדי לעזור לכם להתחיל, הנה דוגמא קטנה של הדברים המופלאים שאתם יכולים לעשות עם מעט מאוד השקעה יחסית, ושייתן לכם ולכן בתמורה את הסיפתח המושלם לחורף הבא עלינו לטובה (וכן, אנחנו רוצים חורף רציני; די להתפנק, אנחנו צריכים חורף אמתי וגשום כדי למלא את הכינרת):
מרק עגבניות מוקרם
נחשב לאחת הקלאסיקות של המרקים החדשים, צד לצד עם מרק העוף המסורתי אצל מי המצוננים למיניהם.
רכיבים: 6 עגבניות, 4 כפות קמח, 4 כוסות חלב, 5 כפות חלב, קרוטונים, בצל, עלי דפנה ו2- כפיות סוכר.
ראשית, ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים בו בצל עד שהבצל הופך שקוף. תוך כדי הערבוב מוסיפים את הקמח (יש גם כאלו שמתאימים למתכון ללא גלוטן) ומבשלים כשתי דקות נוספות. מוסיפים עלה ספנה או שניים, כ-2 כפיות מלח ואת הסוכר; ותוך כדי הערבוב מוזגים את החלב לאט לסיר. ממשיכים לערבב ככל שהמרק נהיה סמיך.
לאחר שהמרחק נהיה סמיך מוסיפים את העגבניות ומביאים את התערובת לרתיחה. לאחר מכן מורידים את הסיר מהאש ומסננים את התערובת דרך מסננת גזה.
כל שנותר כעת הוא לתבל לפי הטעם ולהגיש – אבל לא לשכוח את הקרוטונים כשמגישים את המרק.
אפשר להעריך שבשלב הזה אתם כבר מרגישים את הטעם, הריח ואפילו יכולים להרגיש את הצד הנעים של אווירת החורף – אפילו אם עדיין חם.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה