יום ראשון, 16 באוקטובר 2011

מתכוני פסטה מושלמת


אין כמו פסטה טעימה וטובה. למרות שהפסטה נחשבת לאחת ממנות הדגל של המטבח האיטלקי, האיטריות הן דווקא המצאה סינית שיובאה לאיטליה במהלך מסעותיו של מרקו פולו. הדבר לא הפריע לאיטלקים להוסיף למנות את הטעמים המיוחדים של איטליה וכיום ישנם מתכוני פסטה איטלקיים מעולים ופשוטים להכנה. כמובן, שכל ארוחה טובה איננה שלמה ומאוזנת ללא מנת ירקות. מנת פסטה ולצידה סלט טעים יכולה להיות ארוחה הראויה למלכים. כמה טיפים על הכנת פסטה וגם מתכון לסלטים המתאימים לפסטה. בון אפטיטו!



כיצד להכין את הפסטה בצורה הנכונה.

פתגם איטלקי עתיק אומר כי מי שאוכל טוב ושותה הרבה לא מפחד מהמוות. ככל שמדובר באוכל, אצל האיטלקים מדובר במסורת של ממש. מנה של פסטה היא מנה טעימה ומשביעה. בשנים האחרונות, בעקבות התפשטות תרבות האוכל בארץ ישנם לא מעט אנשים אשר לומדים כיצד להכין את הפסטה בעצמם בבית וישנם ספרי מתכונים לפסטה המלדים כיצד לעשות זאת. הכנת פסטה בבית איננה קשה במיוחד, אולם היא דורשת את הכלים המתאימים. יש האומרים כי ההבדל בין פסטה ביתית טריה לבין פסטה תעשייתית קנויה הם הבדלים של יום ולילה, אולם גם פסטה "רגילה", כשמכינים אותה נכון, יכולה להיות טעימה כמו הפסטה הטרייה - ויש אפילו כאלה שמתאימים למתכונים ללא גלוטן


לפני שאתם בכלל ניגשים לכיריים ומדליקים את האש, יש להביא בחשבון את משך הבישול של הפסטה ולוודא שהרוטב יהיה מוכן ממש בסמוך לזמן בו הפסטה תהיה מוכנה, על מנת שלא "לייבש" את הפסטה זמן רב בהמתנה לרוטב. כמה כללים להכנה הנכונה של הפסטה: ראשית, הכניסו לתוך הסיר מלח. ישנם אנשים אשר מוסיפים לסיר גם שמן כדי למנוע את הדבקות הפסטה לסיר, אולם אין צורך בכך וניתן לחסוך את השימוש בשמן. שנית, הרתיחו את המים מראש, לפני שאתם מכניסים את הפסטה לסיר. רק כאשר המים הגיעו לכדי רתיחה, הכניסו את הפסטה אל הסיר. שלישית, הקפידו שלא לערבב סוגי פסטה שונים בסיר, כיוון שלכל סוג פסטה יש זמן בישול שונה והדבר עלול לגרום לכך שתגישו פסטה לא מבושלת או גרוע מכך – פסטה מבושלת יתר על המידה. 


במהלך הבישול, ערבבו מעת לעת את הפסטה, כדי שלא יווצר מצב בו חלקים מסויימים של הפסטה נמצאים בחלק התחתון והחם יותר של הסיר מאשר החלקים האחרים. ערבוב קל מדי פעם יבטיח שהפסטה תתבשל כולה במידה שווה. בניגוד לכל השיטות המוזרות שאולי שמעתן עליהן כמו זריקת איטריות לתקרה או על דלתות הריהוט כדרך לדעת אם הפסטה מוכנה או לא (בהתאם להידבקות שלה), הדרך הטובה ביותר והפשוטה ביותר לבדוק אם הפסטה מוכנה היא פשוט על ידי טעימה של הפסטה. הפסטה צריך להיות "אל דנטה", כלומר לא קשה מדי ולא רכה מדי. אם אתם טועמים את הפסטה והיא קשה מדי תנו לה עוד כמה שניות במים, אפילו לא על האש. אם הפסטה רכה מדי, אולי תצטרכו להכין את המנה מחדש.

איזה סוגי מתכון לסלטים מתאימים לפסטה?

התשובה הברורה מאליה בדרך כלל תהיה מתכונים מזרח תיכנוניים. אולם, כיוון שהפסטה פעמים רבות כוללת גם גבינה, ייתכן שכדאי להיצמד דווקא אל מתכון לסלט שאיננו מכיל גבינה והמכיל רק ירקות. כיוון שהפסטה היא מנה מאוד משביעה, יש להביא זאת בחשבון כאשר מחשבים את כמות הסלט שמביאים לארוחה. וכמובן שכדאי לאכול פסטה וסלט עם יין ישראלי איכותי, שיעשיר את טעמי הארוחה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה