בעקבות המאסטר שף, גם המטבח הביתי הרגיל משתדרג יש ימים בהם במשך רוב שעות היום בכל הערוצים המשודרים בישראל תוכלו למצוא תכניות בישול ורק תכניות בישול. כל תכנית עם הדגשים שלה והשף הפרטי שלה. נדמה כי אנחנו אומה רעבה ואנינת טעם הנמצאת במרדף תמידי ובלתי פוסק אחר המנה המשולמת. מי יודע, אולי יש דברים בגו.
זה מתחיל עם מתכוני עוף ומסתיים עם מתכוני פירות ים אפילו.
המתחרים בתכנית הטלויזיה עומדים מתוחים ומביטים סביב בעמיתיהם לתחביב. הם אינם יודעים מה בדיוק עומד לקרות. הם בוחנים זה את זה בעיניים כלות ומנסים לאתר מי הם האנשים הבולטים – אלה שיובילו, יחד איתם כמובן, את התכנית ויגיעו לגמר. כל פרט קטן יכול להיות חשוב. מי יכול להיכנס לתכנית על איזה תקן וכמובן – אולי מעל לכל – גם השאלה מי הוא המתחרה הכי "מסוכן". בקרוב יחלו המיונים ויימצא פתרון לחלק אם לא לכל השאלות האלה. בזמן הזה כל מתחרה ינסה לחשוב טוב על המתכון אותו יציג בפני השופטים.
אחד המתחרים נראה לחוץ במיוחד, הוא בחר להביא בפני השופטים את המנה הכי מפורסמת שלו; זאת מנה פשוטה, אמנם, אבל זאת המנה שבגללה יצא שמו לפניו כטבח שכולם רוצים לטעום את האוכל שלו. זאת המנה שבסופו של דבר הביאה אותו לשם. בסה"כ היה מדובר במנה של עוף בתנור עם רוטב תפוזים מיוחד. בכלל, המנה המקורית היא מנת ברווז, אבל כיוון שלא ידע היכן להשיג ברווז כשהכין אותה לראשונה, בחר להכין אותה עם עוף, תוך ביצוע ההתאמות הנדרשות כאשר מכינים מתכוני עוף בדרך כלל.
אבל זה רק אספקט אחד של החיבה הישראלית לתכניות ריאליטי ואוכל. מלבד תכניות כמו התכנית שתוארה לעיל ישנן תכניות של שפים שונים המציגים מנות מעניינות יחד עם אורחים בתכנית שלהם. חלק מהשפים מערבים את בתוכנית גם מסע או הרפתקה מסוימת המוסיפה עניין נוסף ונותנת רקע מיוחד למנות שהשף מכין במהלך התכנית. בחלק מהתכניות האלה מכינים השפים מנות אקזוטיות במיוחד ואפילו מנות שהן פחות "מיינסטרימיות" – לפחות בראייה הישראלית – כמו מתכוני פירות ים למיניהם . כך או כך, נראה שהישראלים מאוד מאוד מתעניינים בבישול.
ואולי בסופו של דבר המתכונים הפשוטים הם הטובים ביותר?
בישראל יש תרבות מתפתחת של אוכל ובישול. היחס אל האוכל היום הוא רציני הרבה יותר והדבר מתבטא לא רק בתכניות הטלויזיה אלא גם בציוד המטבח שמיובא לארץ וגם בזה שמיוצר בה וגם בהקפדה על מתכונים ללא גלוטן והתחשבות ברגישויות. יתרה מכך העניין בבישול חוצה מגזרים ומגדר ומגיע – כך נראה. יותר ויותר אנשים מתחילים לבשל הכל ומכל הסוגים: החל בגברים שהחליטו ללמוד בישול בשביל להרשים את נשותיהם או סתם כי הם אוהבים את זה, דרך אנשים אשר לומדים לבשל בסדנאות מתקדמות ואפילו קורסים של קונדיטורים ואפייה או אפילו יין ישראלי; ועד לאנשים המבשלים בביתם בירה – בין אם לצריכתם האישית ובין אם כדי למכור את הבירה כבירת בוטיק ייחודית. מתכוני עוף מסורתיים עוברים שידרוגים ויש לא מעט אנשים אשר בוחרים ללמוד להכין דווקא מתכוני פירות ים בלי חשש. יחד עם זאת, לפעמים נראה כי דווקא המאכלים הפשוטים הם אלה הכי טעימים. יש כאן מישהו אשר לא מתגעגע לטעם של השניצל של אמא שלו?
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה