כשמתכננים ארוחה, כל ארוחה, צריך להביא בחשבון המון מרכיבים ופרטים. תכנון ארוחה אינו דומה להכנת מתכון. תכנון ארוחה הוא כמו הקמת תערוכה. צריך לדעת מה הולך עם מה, ומה אסור לערבב עם מה, איך להתחיל את הארוחה? עם מרק, סלט מיוחד או מנה אחרת כמנה ראשונה, האם להגיש אנטיפסטי שבאיטלקית אומר לפני הארוחה, או שאולי כדאי להתחיל מהסוף, ולהחליט איזה עוגה אתם מעוניינים להכין, ולאחר מכן לתכנן את כל הארוחה קדימה. לא חשוב מאיזה כיוון אתם מתחילים בסוף אתם אחראיים על הרכב הארוחה וטעמם השונה של המנות המתאחדות לטעם אחד מופלא של הארוחה.
מתכוני מרקים או אנטיפסטי – להתחיל ארוחות רבות
ארוחות רבות מתחילות במרקים. מרקים חמים בחורף ומרקים קרים בקיץ. מרק הוא מנה נפלאה להתחיל כל ארוחה. מרק פותח את התיאבון משאיר טעם נפלא בפה ונותן תחושה של עוד. מתכוני מרקים ניתן למצוא כמעט מכל מצרכי המזון הקיימים החל מירקות שונים וכלה בבשרים, דגים וכדומה. מתכוני מרקים אינם מסובכים להכנה, וניתן להתמחות בהכנת מרקים די בקלות ודי במהירות. בפעם הראשונה יש לעקוב אחר המתכון במדויק ולאחר שמכירים את הטעם של אותו המרק, כפי שהתכוון המתכון ניתן לאלתר ולשפר. האיטלקים נוהגים להגיש אנטיפסטי בתחילת הארוחה, עם המרק, או לאחריו ולעיתים גם לפניו.
עוגות בחושות
עוגות בחושות הן עוגות מסוגים שונים ועשויות מחומרים שונים. הן נקראות בחושות בגלל תהליך ההכנה שלהן והן מתאימות לסיום של כל ארוחה ולצד כל שתיה חמה. עוגות בחושות יכולות להיות עוגות לימון, תפוז, דבש, אינגליש קייק, עוגות פרג, עוגות עם פצפוצי שוקולד ועוד אין ספור סוגים וחומרים שונים.
מתכוני מרקים או אנטיפסטי – להתחיל ארוחות רבות
ארוחות רבות מתחילות במרקים. מרקים חמים בחורף ומרקים קרים בקיץ. מרק הוא מנה נפלאה להתחיל כל ארוחה. מרק פותח את התיאבון משאיר טעם נפלא בפה ונותן תחושה של עוד. מתכוני מרקים ניתן למצוא כמעט מכל מצרכי המזון הקיימים החל מירקות שונים וכלה בבשרים, דגים וכדומה. מתכוני מרקים אינם מסובכים להכנה, וניתן להתמחות בהכנת מרקים די בקלות ודי במהירות. בפעם הראשונה יש לעקוב אחר המתכון במדויק ולאחר שמכירים את הטעם של אותו המרק, כפי שהתכוון המתכון ניתן לאלתר ולשפר. האיטלקים נוהגים להגיש אנטיפסטי בתחילת הארוחה, עם המרק, או לאחריו ולעיתים גם לפניו.
עוגות בחושות
עוגות בחושות הן עוגות מסוגים שונים ועשויות מחומרים שונים. הן נקראות בחושות בגלל תהליך ההכנה שלהן והן מתאימות לסיום של כל ארוחה ולצד כל שתיה חמה. עוגות בחושות יכולות להיות עוגות לימון, תפוז, דבש, אינגליש קייק, עוגות פרג, עוגות עם פצפוצי שוקולד ועוד אין ספור סוגים וחומרים שונים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה